Gerrit Vos moet afscheid nemen van het (door hem gestylde) ouderlijk huis

Marjolein Dekkers en Gerrit Vos (Workshop of Wonders)

Als ik op weg ben naar Gerrit Vos van Workshop of Wonders zie ik de Domtoren al in de verte. Ik ben in Utrecht. Mijn geboortestad! De stad die ik op mijn duimpje ken. In deze buurt was ik in mijn tienerjaren dag en nacht te vinden.
Op de Domstraat, met uitzicht op de Domtoren (of nou ja: de ónderkant van de Domtoren), is de galerie van Gerrit Vos, zijn Workshop of Wonders. Als ik binnenkom word ik overmand door herinneringen aan vroeger en bedwelmd door de prachtige stukken die er staan. Doe daar ook nog eens een warm welkom bij en mijn dag was helemaal goed.
In deze Stijlcast praat ik met Gerrit onder meer over het huis van zijn ouders. Dat staat nu op Funda. Eigenlijk is het huis de eerste echte ‘Vos’. Toen hij net afgestudeerd was, richtte hij het huis naar zijn eigen smaak, in zijn eigen stijl. Bang dat de nieuwe bewoners de sloophamer erin zetten is Gerrit niet.

Share: Facebook, Twitter, Google Plus

Leave a Comment: