‘Over de vloer’ bij Evelien Reich

Eveline Reich

Voor allereerste opname van de Stijlcast had ik een afspraak met Evelien Reich, hoofdredacteur van de Elle Decoration. Ik kwam bij het hoofdkantoor van Hearst aan met drie weinig elegante plastic tassen. Ik wist anders ook niet hoe ik het mijn gloednieuwe podcastapparatuur mee moest nemen. Uit de Dirk-tassen haalde ik de microfoons, koptelefoons, kabels en de mixer tevoorschijn en begon alle apparatuur klaar te zetten. Evelien kwam erbij, we gaven elkaar een elleboog en gingen zitten aan een vergadertafel die in een handomdraai was omgetoverd in een radiostudio.

Ready? Steady? Go! Druk op ‘record’ en gáááán met de allereerste Stijlcast.

Dat dacht ik althans. Maar helaas. Op de podcastmixer zit één grote opnameknop die rood oplicht als je met de opname begint. Simpel zat. Maar hoe hard ik ook drukte, er gebeurde niks.

Thuis had ik uitvoerig getest. Buren, vrienden, mijn eigen kinderen waren allemaal te gast geweest in mijn eerste proefpodcastst. Test, 1, 2, 3. Staat het erop? Het staat erop! Het ging allemaal vlekkeloos.

Maar hier, bij Evelien, voor het eggie, kreeg ik het apparaat met geen mogelijkheid aan. Lag het aan het stopcontact? Stond daar soms geen stroom op? Evelien en ik kropen op handen en voeten over de redactievloer, op zoek naar andere stopcontacten. Helaas, er gebeurde niets. Evelien en ik keken elkaar radeloos aan. Het zweet stond op mijn voorhoofd. Op het moment dat ik beteuterd de spullen wilde inpakken om dan-maar-weer-te-gaan, viel mijn oog op de ‘voeding’ van de podcastmixer. Die bestond uit twee delen. Ik hoorde een klik toen ik die delen tegen elkaar aan duwde… en het lampje van opname brandde!

We waren begonnen! De allereerste Stijlcast ‘liep’!

Het grappige is dat de luisteraars van deze aflevering na afloop vroegen of ik Evelien soms kende. Het was zo’n ‘ontspannen gesprek’, vond ze. Ik denk dat dat komt omdat Evelien en ik samen over de vloer van de Elle-redactie hebben gekropen.

Goed idee om al mijn podcasts voortaan op deze manier te beginnen!

Share: Facebook, Twitter, Google Plus

Leave a Comment: