Piet Hein Eek – een echte ‘PHE’

Marjolein Dekkers en Piet Hein Eek

Zenuwachtig was ik niet, maar wel geïmponeerd door het industriële gebouw en al die mooie ontwerpen en kleuren. Nadat ik Piet Hein Eek (Piet voor intimi) gedag had gezegd, ging ik op zoek naar een leuke plek om de podcast op te nemen. Het werd de winkel. Ik zette de enorme vazen aan de kant en plaatste mijn apparaat op een typische Piet Hein Eek-tafel. Wat een leuk gesprek! Piet zat lekker te vertellen over dat hij een nieuwe woning heeft moeten ontwerpen omdat hij op het terrein waar zijn bedrijf staat wilde wonen op het terrein van Strijp-S. Een omgebouwd stroomhuisje. Na het interview heb ik me nog even verlekkerd aan de prachtige meubilair die hij daar heeft staan. Toen ik thuis was plofte ik in de slaapkamer van mijn dochter op haar stoel. Ze was huiswerk aan het maken en we vertelden elkaar hoe de dag was. Ik keek naar de stoel waar ik op zat en ineens zag ik het. Het zat op een heuse Piet Hein Eek stoel! Bij de voorbereiding had ik ergens gelezen dat PHE voor Ikea een lijn had ontworpen. Ik heb het nooit eerder geweten maar ik had dus een stoel van hem!

Share: Facebook, Twitter, Google Plus

Leave a Comment: